Slaapcoaching voor kinderen

Slaapcoaching voor kinderen tussen 4 en 12 jaar

Herken je dit als het over de slaap van je kind gaat?

 • Bedtijd is een lastig gedeelte van de dag qua opvoeding.
 • Het duurt een flinke tijd voordat je kind in slaap valt.
 • Het lukt niet goed om in slaap te blijven of je kind is te vroeg wakker en valt niet meer in slaap.
 • Je ziet vermoeidheid en sterke emoties bij je kind, zeker aan het eind van de dag.
 • Je kind komt moeilijk uit bed ‘s ochtends als het tijd is om naar school te gaan.
 • Je maakt je zorgen over de nachtrust van je kind.

Anders omgaan met slaapproblemen van kinderen

Samen kijken we naar wat er in de weg zit en welke gewoonten aangepast kunnen worden. De begeleiding is gericht op het anders omgaan met het niet kunnen slapen van je kind. Slaap kun je namelijk niet afdwingen. Beter je best doen om ervoor te zorgen dat je kind goed gaat slapen heeft meestal een tegenovergesteld effect.

 

Wat levert slaapcoaching op voor je kind?

 • Inzicht in slaapgewoontes: welke werken goed en welke gewoontes vragen om een aanpassing.
 • Kennis over slapen, slaapritme en slaaphygiëne speciaal gericht op kinderen.
 • Inzicht in wat nodig is voor een goede nachtrust.
 • Verbeterplan om stap voor stap het natuurlijke slaappatroon van je kind te herstellen.

Plan direct een gratis kennismaking

We bespreken tijdens de kennismaking, eventueel samen met je kind, of een traject slaapcoaching past bij jullie situatie. Deze vrijblijvende afspraak duurt maximaal een half uur. Afspreken buiten schooltijden kan op dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag.

Tessa Dekkers is Slaapcoach gespecialiseerd in slaapcaching voor kinderen.

Tessa Dekkers – slaapcoach voor kinderen

Hoofdlijnen aanpak slaapproblemen bij kinderen

Mijn aanpak van slaapproblemen bij kinderen bestaat uit deze hoofdlijnen:

 • Herstellen van het slaap-waakritme, aandacht voor rust en regelmaat.
 • Slaap beter snappen: als je begrijpt hoe het werkt, is het makkelijker om te doen.
 • Ontdekken wat het kind wakker houdt en leren rustig wakker te liggen.

Er bestaat geen snelle oplossing, daarom is mijn aanpak gericht op een duurzame verbetering van de nachtrust van je kind. Het doel is dat je kind overdag voldoende energie heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Echt heel fijn om te zien wat jouw inschatting is van de problemen en hoe we dit kunnen oplossen. In de vakantie is de slaap minder een issue omdat ons kind dan niet op tijd op hoeft. Je tips zijn super fijn dus daar zijn we al mee aan de slag.

Ouder van kind van 8 jaar

Bedankt voor het verslag en weer een fijn gesprek. We merken dat het ons kind steun geeft en het biedt ons ook een nieuw perspectief op dingen, zoals het omgaan met de moeilijke vragen voor het slapen gaan. We zijn gelijk van start gegaan met het nieuwe slaapritueel dat de oudste wat langer mag doorlezen dan de jongste. Dit gaat heel goed: de oudste valt sneller in slaap en jongste gaat hier heel goed in mee nadat we het hem hebben uitgelegd. De oudste heeft in die leestijd/rommeltijd ook al wat dingen aangekaart die hem bezighouden.
Ouders van kind van 9 jaar

Vergoeding slaapcoaching voor kinderen

Slaapcoaching voor kinderen wordt nog niet vergoed door zorgverzekeraars. Door zorgverzekeraars wordt bij slaapproblemen verwezen naar de huisarts.

Lees blogs over slapen en kinderen

Wil je meer weten over slapen en jongeren? Lees dan de blogs. Wil je altijd op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Slaapwaarde.

 

Hoeveel slaap heeft jouw kind nodig?

Hoeveel slaap heeft jouw kind nodig?

Slaapt jouw kind genoeg? Bij elke leeftijdsfase hoort een algemeen advies over het aantal uren slaap dat als gezond en voldoende wordt gezien. Lees hier hoeveel slaap jouw kind nodig heeft. Advies aantal uren slaap voor kinderen van 4 tot 12 jaar Voor kinderen in de...

Lees meer
Boekentip voor kinderen: De superslaapmachine

Boekentip voor kinderen: De superslaapmachine

'De superslaapmachine' is mijn boekentip voor kinderen. Het verhaal gaat over een avontuurlijke reis door de wereld van de slaap. Voor kinderen vanaf 4 jaar (voorlezen) en hun ouders een mooi en educatief boek dat ik graag aanraad. De superslaapmachine is geschreven...

Lees meer
Goed slapen in de wintertijd

Goed slapen in de wintertijd

De klok gaat een uurtje achteruit komend weekend zodat we weer terug zijn bij de standaardtijd. We noemen dit wintertijd. Lees hoe je goed kunt slapen in de wintertijd. Wat te doen met dat extra uur? Slapen! Omdat we snel geneigd zijn te beknibbelen op onze uren...

Lees meer

Mijn aanpak van slaapproblemen bij kinderen

Slaapproblemen komen regelmatig voor bij kinderen. Beter slapen begint bij het anders omgaan met het niet kunnen slapen. Dat vraagt om oefening en geduld. Een slaapcoachtraject geeft een duurzame verbetering van de nachtrust doordat jij en je kind meer vertrouwen ervaren dat je kind ook (weer) goed kan slapen.

Mijn werkwijze is gebaseerd op werkzame onderdelen van de aanpak van slaapproblemen vanuit Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) voor kinderen, oplossingsgericht werken en wetenschappelijk onderbouwde inzichten over goede slaapgewoonten bij kinderen. Ik werk ook als opleidingsdocent voor de opleidingen Kindercoaching en Slaapcoaching van NHA.

 

Tessa Dekkers – Slaapcoach voor kinderen (4-12 jaar)

 

Heb je vragen over beter slapen en mijn aanbod? Laat het me weten.