Focus op slaap: minder verzuim en meer werkplezier

Slaapwaarde biedt advies, workshops en individuele coaching voor bedrijven op het gebied van gezonde slaap. Gericht op organisaties waar de werkdruk flink kan oplopen, het verzuim door overbelasting hoog is en waar op onregelmatige werktijden wordt gewerkt.

Het aanbod beter slapen van Slaapwaarde sluit goed aan bij organisaties binnen:

 • zorg
 • onderwijs
 • welzijn

Workshop Focus op slaap en individuele slaapcoaching voor medewerkers om beter te leren slapen

Veel zorgmedewerkers, hulpverleners en werknemers met onregelmatige werktijden hebben last van een slechte nachtrust. Dit heeft invloed op hun gezondheid en inzetbaarheid. Slaapproblemen vergroten het risico op verzuim en verlagen het werkplezier.

Bovendien is het voor sommige functies lastig om vacatures in te vullen. Zorg ervoor dat medewerkers graag en gezond blijven werken binnen jouw organisatie. Als werkgever kun je hier aan bijdragen door het aanbieden van een workshop Focus op slaap en individuele slaapcoaching voor medewerkers.

Tessa Dekkers slaapcoach Slaapwaarde

Tessa Dekkers – slaapcoach voor bedrijven

Aanbod Slaapwaarde: beter slapen voor organisaties

 • Workshop Focus op slaap: 2,5 uur (per dagdeel € 479,-, groepsgrootte 10-15 personen).
 • Individuele begeleiding voor medewerkers: 1, 3 of 6 afspraken van 45 minuten (€ 105,- per afspraak)
 • (half) Jaarprogramma op maat voor een gedegen aanpak van het thema slaap.
 • Organisatieadvies over ondersteunende inzet op het gebied van beter slapen.

Ik maak graag een voorstel op maat na een vrijblijvende kennismaking.

Dit leren medewerkers over slaap in de workshop en slaapcoaching

 • Wat er nodig is voor een gezonde nachtrust
 • Anders omgaan met negatieve gedachten en gevoelens over het niet kunnen slapen
 • Hoe ze (weer) een gezonde slaper worden en goed blijven slapen

Bewustwording van de eigen slaapkwaliteit en het kiezen voor het aanpassen van gewoontes die de slaap bevorderen, komen in iedere workshop en elke coachtraject aan bod. Want alleen meer kennis levert geen minuut extra slaap op.

Opdrachtgevers Slaapwaarde

Slaapwaarde hecht waarde aan een goede samenwerking met workshops en korte individuele coachtrajecten die aansluiten bij de vraag van organisaties en hun medewerkers op het gebied van beter slapen.

Logo Gemeente Deurne
Logo ROC Amsterdam
Logo Veiligheidsregio
Logo LIJV
Logo provincie Zuid Holland
Logo Fagron
Logo Student en Leefstijl
Logo Mijn Bedrijfszorg
Logo Elver
Logo Holivy
Logo Gemeente Oost-Gelre
Logo Movir
Logo NHA thuisstudies
Logo Hallo Slaap
Logo Gemeente Ede
Logo knmi

Tessa is een deskundige trainer

 

Tessa heeft niet alleen veel kennis van het thema slaap, ze kan mensen op een uitnodigende manier in beweging krijgen. Ze is een goede luisteraar die vervolgens op rustige toon een passend antwoord geeft of een wedervraag stelt. Ze maakt het complexe thema slaap begrijpelijk en geeft je handvatten om stappen te kunnen zetten. We zijn vanuit LIJV blij dat we regelmatig gebruik maken van haar deskundigheid.

Paul van Haaren

Register Consultant Duurzame Inzetbaarheid, LIJV

Geduldige professional op het gebied van slaap

 

Tessa heb ik leren kennen als een professional op het gebied van alles omtrent slaap! Tijdens de workshop die ze verzorgde wist ze op een vriendelijke, geduldige en prettige manier haar adviezen goed onder de aandacht te brengen.

Anke Duijts

HR Officer, Hyster-Yale Group

Enthousiaste deelnemers en handige tips tijdens vitaliteitsweek

 

Tijdens de vitaliteitsweek van Stroomopwaarts heeft Tessa Dekkers een hele interessante training over slaap gegeven. Dit deed ze ontzettend goed en nam voor alle vragen de tijd om deze te beantwoorden en verder op in te gaan. Hieruit zijn interessante verhalen gekomen van de deelnemers over slecht of onvoldoende slapen en het probleem hiervan. Tessa heeft handige tips gegeven die wetenschappelijk bewezen zijn voor moeilijke slapers. De deelnemers waren erg enthousiast en zijn ook met deze tips aan de slag gegaan.

Rani Harinarain

HR adviseur, Stroomopwaarts

Tessa is een bevlogen en betrokken slaapcoach

 

Tessa en ik delen een passie: mensen beter leren slapen en dus met meer voldoening leven. Ik ken haar als een bevlogen en betrokken coach. Met een geduldig luisterend oor, haar knowhow en creativiteit weet ze mensen te raken en inspireren om aan de slag te gaan, op weg naar hun doelen. Ze straalt energie uit en is altijd bereid om mee te denken en in actie te komen. Een ontzettend fijne en professionele partner om mee samen te werken.

Irma Leijten

trainer, auteur en slaapexpert, LIJV

Aanpakken van slaapproblemen binnen jouw organisatie

In hoeverre ben jij als werkgever, HR professional of teamleider verantwoordelijk voor de werk-privé balans van medewerkers? Zijn medewerkers daar niet zelf verantwoordelijk voor? Vaak wordt slaap als privé gezien en dat is het natuurlijk ook.

Het klopt dat het slapen in de ‘vrije tijd’ gebeurt. Maar de de gevolgen van slaaptekort zullen ook op de werkvloer te merken zijn. Als werkgever kun je hier een positieve rol in spelen. Bij goed werkgeverschap hoort het voeren van het gesprek over een gezonde nachtrust. Zeker als er sprake is van een hoge werkdruk, emotioneel belastend werk, nachtwerk en onregelmatige werktijden.

Jouw organisatie kan beter slapen ondersteunen

Er zijn verschillende manieren voor de werkgever om de werknemer te ondersteunen bij beter slapen als dat wenselijk is. Met een combinatie van deze opties in een (half) jaarprogramma bereik je een duurzaam effect. Denk aan:

 • het beschikbaar stellen van hulpmiddelen zoals een rustige plek voor een powernap.
 • kennis versterken over slaap en gezond (thuis)werken tijdens een workshop.
 • kortdurende slaapcoaching voor individuele medewerkers om verzuim te voorkomen.

Graag denk ik mee over wat het best bij jouw organisatie en medewerkers past.

Slaapwaarde + ACT

Slaapwaarde benadert slaapproblemen vanuit ACT: Acceptance and Commitment Training. ACT is evidence based: weten wat wel en niet werkt. ACT is een moderne vorm van gedragstraining die goed werkt bij een duurzame aanpak van slapeloosheid. Dus zonder hulpmiddelen en medicatie. Hoofdthema’s:

 • meer vertrouwen in je nachtrust
 • loslaten van hulpmiddelen en controle
 • een goede nachtrust begint overdag

Energie besparen

Slaap laat zich niet controleren en sturen. De aanpak richt zich op het anders omgaan met de gedachten en gevoelens die horen bij slecht slapen. Hierdoor leren medewerkers stoppen met vechten of vermijden. De energie die dit bespaart, kan overdag goed ingezet worden.

Veelgestelde vragen

Hoe beïnvloeden slaap en werk elkaar?

Veel werkgevers vinden slaap een privéaangelegenheid. Slecht slapen beïnvloedt de kwaliteit van het werk, de veiligheid op de werkplek en de gezondheid van de medewerker. Het leidt tot hoger verzuim, meer ongevallen en een lagere productiviteit. Daarom is het belangrijk voor werkgevers om slaapproblemen bij werknemers serieus te nemen en bij voorkeur te voorkomen. Van de werknemers die aan het werk zijn, ervaart 45% een matige tot slechte slaapkwaliteit. Onder werknemers die zijn ziekgemeld bij ArboNed ligt dat percentage nog hoger: 57% geeft aan niet goed te slapen.

Waarom zou een werkgever investeren in goede slaap?

Werknemers die goed slapen zijn productiever, maken minder fouten en melden zich minder vaak ziek. Ze houden zich beter aan regels en voorschriften, vertonen minder ongewenst gedrag, zijn socialer naar hun collega’s en minder vaak betrokken bij conflicten. Het is dus zeker aan te raden om er iets aan te doen als de werkgever signaleert dat werknemers last hebben van slaapproblemen.

Wat kan een werkgever doen om de slaapkwaliteit van werknemers te verbeteren?

Een slaaptraining is een bewezen effectieve oplossing. Dat kan op individueel niveau (via coaching) en als groep (preventief en bij beginnende klachten). Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk, bijvoorbeeld: na afloop van een training individuele coaching aanbieden aan de werknemers die daar baat bij hebben.

Lees deze blogs over de positieve invloed van een gezonde nachtrust op het werk

Op de hoogte blijven over nieuwe blogs en andere onderwerpen over beter slapen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Slaapwaarde.

 

Slapeloosheid en nachtwerk

Slapeloosheid en nachtwerk

85 procent van de bedrijfsartsen ziet mensen met klachten die veroorzaakt worden door het werken in de nacht, zoals slaapproblemen en vermoeidheid. Lees hier alles over slapeloosheid en nachtwerk. Slaapproblemen en nachtwerk Platform voor onderzoeksjournalistiek...

Lees meer
Gezond slapen bij onregelmatige diensten

Gezond slapen bij onregelmatige diensten

Vier op de tien mensen werken regelmatig buiten kantoortijden. Het werken buiten kantooruren is de afgelopen jaren licht toegenomen. Het gebeurt het vaakst op zaterdag of in de avond.* Onregelmatige diensten kunnen negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid....

Lees meer
Slaapverhaal: Werken in ploegendienst

Slaapverhaal: Werken in ploegendienst

Slapen is universeel én persoonlijk. We doen het allemaal en allemaal op onze eigen manier. Voor de blogserie ‘Slaapverhaal’ hebben slapers die net wat minder doorsnee slapen zelf hun verhaal op papier gezet. En ik mag het met jullie delen met als doel (h)erkenning en...

Lees meer
Slaap en verzuim

Slaap en verzuim

Hoe is de belangstelling voor de kwaliteit van slaap vanuit werkgevers? Vaak wordt slaap als privé gezien en dat is het natuurlijk ook. Het klopt dat het slapen in de 'vrije tijd' gebeurt. Maar de gevolgen van slaaptekort zullen ook op de werkvloer te merken zijn....

Lees meer
Beter omgaan met werkstress voor een betere nachtrust

Beter omgaan met werkstress voor een betere nachtrust

Ben jij ook zo’n bezige bij? Zo iemand die veel gedaan krijgt en altijd nog wel iets ziet liggen dat moet gebeuren? Die meteen in actie komt, alert is en bereid om door te gaan tot iets af is? Geen rust totdat het hele lijstje is afgevinkt? Human doing-human being We...

Lees meer

Meer weten over de workshop Focus op slaap en slaapcoaching voor jouw medewerkers? Neem contact met me op.