Meer informatie over beter slapen en uitgeruste medewerkers?

Neem via onderstaand formulier contact op.

Mijn aanpak bij slaapproblemen

Mijn missie is dat niemand onnodig wakker ligt van het werk of op het werk last heeft van een slechte nachtrust. Hier werk ik aan vanuit mijn praktijk in het groene Oosterbeek, waar ik woon samen met mijn partner Aljo en zoon Olav. Ik maak graag natuurwandelingen en lees, kijk en luister alles wat los en vast zit over slaap. Maar niet vlak voordat ik ga slapen, want dan lig ik er wakker van.

Loze beloftes ga ik niet doen en garanties kan ik niet geven. Ik gun medewerkers zeker die gouden tip die hen zonder pijn en moeite naar een zalige nachtrust brengt. En ik weet ook zeker dat deze quick fix niet bestaat. Jammer en helaas.

Beter slapen begint bij het anders omgaan met gedachten en gevoelens over het niet kunnen slapen én het aanleren van gezonde gewoontes die de slaap bevorderen. Dat vraagt om oefening en aandacht. Veel (online)trainingen leren deelnemers over de theorie van slapen. In de praktijk slaapt niemand daar een minuut langer door.

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de benadering vanuit ACT goede resultaten heeft op de lange termijn en dat de kans op terugkeer van de slaapproblemen kleiner is. Het geeft een duurzame verbetering van de de slaapkwaliteit door meer vertrouwen in een goede nachtrust en dat ook elke deelnemer goed kan leren slapen.

Na het VWO in de Achterhoek volgde een HBO-opleiding aan de Academie voor Mens en Arbeid (AMA) in Deventer in 2001. Vanaf 2019 werk ik vanuit ACT (Acceptatie en Commitment Training) en rondde daarvoor de basis- en vervolgopleiding af en een specialisatie op het gebied van slaap en het werken met groepen. Meer over mijn opleiding- en werkachtergrond kan je vinden via LinkedIn, ik leg graag een linkje. Ook kan je me volgen en bereiken via Instagram.

Coachen is een professioneel vak waarin ik nooit uitgeleerd raak en waarbij het belangrijk is om te reflecteren. Dit doe ik op de volgende manier:

  • Intervisie: op het gebied van slaapcoaching reflecteer ik samen met mede slaapexperts Aline Kruit, Irma Leijten, Aafke van der Ende en Lidia Linssen. We komen regelmatig bij elkaar om casussen te bespreken en elkaar scherp te houden op het gebied van slaap en ACT.
  • Aansluiting ACT Professional van Gijs Jansen, dit platform biedt webinars voor bijscholing en verdieping en verbindt collega’s voor samenwerking, supervisie en intervisie.
  • Aansluiting ACBS en ACBS BeNe: de internationale beroepsverenigingen voor coaches en therapeuten die werken met ACT. Lees hier de folder over ACT.
  • Ik maak gebruik van de ACT Guide App waarmee ik op een eenvoudige manier oefeningen, informatie en video’s kan delen om het coachtraject te ondersteunen.
  • Vanuit LIJV word ik regelmatig ingezet voor online en fysieke trainingen, individuele coaching ook via zorgverzekeraars en als spreker op congressen zoals Nursing Experience en De Dag van de ZZP’er.
  • Samen met Geeke Barmentloo van Place to Nap in Arnhem werk ik aan het uitgeven van De Slaapgids – Ontdek je eigen slaaproute. Verschijnt naar verwachting eind 2022.

Tessa Dekkers – Slaapcoach (ACT) en trainer beter slapen.