Beter slapen en uitgerust wakker worden?

 

Slaapcoach Tessa Dekkers

Emmastraat 31, Oosterbeek (bij Arnhem)

0612679598 | tessa@slaapwaarde.nl

Of neem via onderstaand formulier contact met me op:

10 + 5 =

Tessa Dekkers – Slaapcoach

Mijn missie is dat niemand onnodig wakker ligt. Dat het hele gezin een rustige nacht ervaart en uitgerust weer aan de start verschijnt ‘s ochtends. Ik gun jou zeker die ene gouden tip die je zonder pijn en moeite naar een zalige nachtrust brengt. En ik weet ook zeker dat deze quick fix niet bestaat.

Beter slapen begint bij het anders omgaan met gedachten en gevoelens over het niet kunnen slapen én het aanleren van gezonde gewoonten die de slaap bevorderen. Dat vraagt om oefening en aandacht. Veel (online)trainingen leren deelnemers over de theorie van slapen. In de praktijk slaapt niemand daar een minuut langer door. Het is belangrijk om echt aan de slag te gaan met het veranderen van wat je dóét. Daar is mijn coachtraject op gericht.

 

Tessa Dekkers – Slaapcoach (ACT)

 

Praktijk in Oosterbeek bij Arnhem

Ik werk vanuit mijn praktijk in het groene Oosterbeek. Daar woon ik ook, samen met mijn partner Aljo, onze zoon Olav en poezen Pip en Nerdy. Elk weekend zijn we logeergezin voor een lieve peuter. Ik wandel graag in de natuur en lees, kijk en luister alles wat los en vast zit over slaap. Maar niet vlak voordat ik ga slapen, want dan lig ik er wakker van.

Aanpak van slaapproblemen met Acceptatie en Commitment Training (ACT)

Deze onderzoeken laten zien dat de benadering vanuit ACT goede resultaten heeft op de lange termijn en dat de kans op terugkeer van de slaapproblemen kleiner is. Het geeft een duurzame verbetering van de de slaapkwaliteit door het ervaren van meer vertrouwen in een goede nachtrust en dat ook jij goed kunt slapen.

Opleiding slaapcoach Tessa van Slaapwaarde

Na het VWO in de Achterhoek volgde een HBO-opleiding aan de Academie voor Mens en Arbeid (AMA) in Deventer in 2001. Vanaf 2019 werk ik vanuit ACT. Ik ben gespecialiseerd in het aanpakken van slaapproblemen bij ouders, kinderen en jongeren. De verdiepende nascholing Slaapproblemen bij kinderen en jongeren van slaapexpert Sigrid Pillen volgde ik najaar 2023, de intervisie loopt door in 2024. Meer over mijn opleiding- en werkachtergrond vind je via LinkedIn. Leuk als je me volgt via Instagram.

Ik leg graag een linkje zodat ik met je kan delen. 

Coachen is een professioneel vak waarin ik nooit uitgeleerd raak. Waarbij het belangrijk is om te reflecteren. Dit doe ik op de volgende manier:

  • Intervisie: op het gebied van slaapcoaching reflecteer ik samen met mede slaapexperts Aline Kruit, Irma Leijten, Aafke van der Ende en Lidia Linssen. We komen regelmatig bij elkaar om casussen te bespreken en elkaar scherp te houden op het gebied van slaap en ACT.
  • Samen met Geeke Barmentloo van Place to Nap in Arnhem heb ik het boek De Slaapgids – Ontdek je eigen slaaproute uitgegeven eind 2022. We organiseren ook workshops, trainingen en individuele coaching voor medewerkers op basis van het SLAAP-stappenplan en bijbehorend werkboek. Hier vind je een inkijkexemplaar van De Slaapgids.
  • Voor Villa Bimbi kom ik bij gezinnen thuis die te maken hebben met een slecht slapend jong kind (0-5 jaar). Dit is gespecialiseerde ambulante jeugdhulpverlening gericht op slaapproblematiek. Vaak vergoed door de betreffende gemeente.
  • Bij NHA ben ik docent voor de thuisstudie Slaapcoach voor volwassenen en kinderen. Als tweede auteur heb ik ook meegewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe opleiding.
  • Vanuit LIJV word ik regelmatig ingezet voor online en fysieke trainingen, individuele coaching (ook met vergoeding via zorgverzekeraars als Movir, Zilveren Kruis en Nationale Nederlanden). En als spreker op congressen zoals Nursing Experience, De Dag van de ZZP’er en studenten Geneeskunde aangesloten bij stichting Student en Leefstijl.
  • Aangesloten bij Vereniging Kind & Slaap.