Mijn aanpak bij slaapproblemen

Mijn missie is dat niemand onnodig wakker ligt van het werk of op het werk last heeft van een slechte nachtrust. Ik gun jou zeker die ene gouden tip die je zonder pijn en moeite naar een zalige nachtrust brengt. En ik weet ook zeker dat deze quick fix niet bestaat.

Beter slapen begint bij het anders omgaan met gedachten en gevoelens over het niet kunnen slapen én het aanleren van gezonde gewoontes die de slaap bevorderen. Dat vraagt om oefening en aandacht. Veel (online)trainingen leren deelnemers over de theorie van slapen. In de praktijk slaapt niemand daar een minuut langer door. Het is belangrijk om echt aan de slag te gaan met het veranderen van wat je dóét. Daar is mijn coachtraject op gericht.

Praktijk in Oosterbeek bij Arnhem

Ik werk vanuit mijn praktijk in het groene Oosterbeek. Daar woon ik ook, samen met mijn partner Aljo, zoon Olav en poezen Pip en Nerdy. Elk weekend zijn we logeergezin voor een lieve peuter. Ik wandel graag in de natuur en lees, kijk en luister alles wat los en vast zit over slaap. Maar niet vlak voordat ik ga slapen, want dan lig ik er wakker van.

Aanpak van slaapproblemen met Acceptatie en Commitment Training (ACT)

Diverse onderzoeken laten zien dat de benadering vanuit ACT goede resultaten heeft op de lange termijn en dat de kans op terugkeer van de slaapproblemen kleiner is. Het geeft een duurzame verbetering van de de slaapkwaliteit door het ervaren van meer vertrouwen in een goede nachtrust en dat ook jij goed kunt slapen.

Opleiding slaapcoach Tessa van Slaapwaarde

Na het VWO in de Achterhoek volgde een HBO-opleiding aan de Academie voor Mens en Arbeid (AMA) in Deventer in 2001. Vanaf 2019 werk ik vanuit ACT waaronder een specialisatie op het gebied van het aanpakken van slaapproblemen. In het najaar 2023 staat er een verdiepende nascholing Slaapproblemen bij kinderen en jongeren van slaapexpert Sigrid Pillen op mijn agenda. Meer over mijn opleiding- en werkachtergrond kan je vinden via LinkedIn. Ook kan je me volgen en bereiken via Instagram.

Ik leg graag een linkje zodat ik met je kan delen. 

Coachen is een professioneel vak waarin ik nooit uitgeleerd raak en waarbij het belangrijk is om te reflecteren. Dit doe ik op de volgende manier:

  • Intervisie: op het gebied van slaapcoaching reflecteer ik samen met mede slaapexperts Aline Kruit, Irma Leijten, Aafke van der Ende en Lidia Linssen. We komen regelmatig bij elkaar om casussen te bespreken en elkaar scherp te houden op het gebied van slaap en ACT.
  • Aansluiting ACT Professional van Gijs Jansen, dit platform biedt webinars voor bijscholing en verdieping en verbindt collega’s voor samenwerking, supervisie en intervisie. Lees hier de folder over ACT.
  • Ik maak gebruik van de ACT Guide App waarmee ik op een eenvoudige manier oefeningen, informatie en video’s kan delen om het coachtraject te ondersteunen en nog effectiever te maken. Tijdens het coachtraject kun je hier gratis gebruik van maken.
  • Vanuit LIJV word ik regelmatig ingezet voor online en fysieke trainingen, individuele coaching (ook met vergoeding via zorgverzekeraars als Movir en Zilveren Kruis) en als spreker op congressen zoals Nursing Experience, De Dag van de ZZP’er en binnen het programma van geneeskundestudenten van stichting Student en Leefstijl.
  • Samen met Geeke Barmentloo van Place to Nap in Arnhem heb ik het boek De Slaapgids – Ontdek je eigen slaaproute uitgegeven eind 2022.
  • Bij NHA ben ik docent voor de thuisstudie Slaapcoach voor volwassenen en kinderen. Als tweede auteur heb ik ook meegewerkt aan de ontwikkeling van deze nieuwe opleiding. Tevens ben ik docent voor de cursus Kindercoaching.

Tessa Dekkers – Slaapcoach (ACT)

Meer informatie over beter slapen en uitgerust wakker worden?

Neem via onderstaand formulier contact op.

4 + 2 =