Workshops en cursussen beter slapen voor werknemers

Agenda Slaapwaarde 2023

Elke maand (data binnenkort bekend): Beter slapen is meer gedaan krijgen. LinkedIn Live sessie van 12.00-12.20 uur. In twintig minuten vertel ik je alles over:

  • slaapproblemen en werkstress
  • beter slapen, meer werkplezier
  • goed slapen kun je leren

Aanmelden en meer info via LinkedIn.

Mijn aanpak bij slaapproblemen

Ik gun je een betere nachtrust. Zodat je beter toekomt aan de uitdagingen waar je in je leven voor staat, zoals: gezonder leven, mentale stabiliteit, werken met plezier en het behouden of verbeteren van de balans tussen privé en werk. Je hoopt waarschijnlijk op een snelle oplossing maar ik weet dat deze helaas niet bestaat. Ik help je graag op een duurzame wijze naar een verbeterde nachtrust.

Beter slapen begint bij oefening en aandacht

Beter slapen begint bij het anders omgaan met gedachten en gevoelens over het niet kunnen slapen. Dat vraagt om oefening en aandacht. Veel boeken en (online)trainingen leren je van alles over de theorie van slapen. Je slaapt er echter geen minuut langer door. Ik geef je in de workshop de achtergrond en praktische oefeningen die ondersteunend zijn voor een betere nachtrust.

Duurzame verbetering

De benadering van slaapproblemen vanuit ACT geeft goede resultaten op de lange termijn en dat maakt de kans op terugkeer van de slaapproblemen kleiner. Het geeft een duurzame verbetering van de nachtrust doordat je meer vertrouwen ervaart dat ook jij goed kan slapen.

Tessa Dekkers – Slaapcoach en trainer beter slapen

Reviews workshop Beter slapen met ACT voor professionals

Algemene beoordeling:

De trainer kwam deskundig over: 8,3

De trainer was sterk in haar communicatie: 8,2

Het programma van deze workshop zat goed in elkaar gezien de tijd en stof die behandeld werd: 8

Ik vond het deelnemen aan deze workshop mijn tijd waard: 8,8

Het merendeel van de deelnemers geeft aan interesse te hebben in een vervolg.

 

Slaapwaarde + ACT

De workshop Beter slapen met ACT benadert slaapproblemen vanuit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Het is een moderne vorm van gedragstherapie die goed werkt bij een duurzame aanpak van slapeloosheid. Dus zonder hulpmiddelen en medicatie. ACT is evidence based, dat betekent dat we weten wat wel en niet werkt en dat ook toepassen.

Energie besparen

Slaap laat zich niet controleren en sturen. ACT richt zich op het anders omgaan met de gedachten en gevoelens die horen bij slecht slapen. Hierdoor leer je dat je mag stoppen met vechten of vermijden. De energie die je hiermee bespaart, kun je overdag goed gebruiken.

 

Veelgestelde vragen

Is de workshop geaccrediteerd?

Voor POH-GGZ is de workshop Beter slapen met ACT geaccrediteerd bij het Kwaliteitsregister LV POH-GGZ voor 2 accrediatiepunten (2 uur), ID nummer: 413381. De registratie wordt na afloop van de workshop verzorgd door de trainers.

Waarom is gedragsverandering nodig?

Kennis en goede voornemens helpen niet bij slaapproblemen. Want weten wat nodig is voor een goede nachtrust is nog wat anders dat het ook doen! Om beter te leren slapen is het echt nodig om je cliënten te ondersteunen bij het aanpassen van hun gedrag, in kleine stappen.

Welke voorbereiding is er nodig voor de workshop

Voorbereiden is niet nodig. Als je een casus wilt bespreken, is het wel handig om deze kort voor te bereiden. Dit kan heel kort: leeftijd, vraag van de cliënt en waar jij tegen aan loopt. Let er dan ook bij het bespreken goed op dat de privacy van je cliënt behouden blijft.

Wat doet de huisarts bij slaapproblemen?
Hoe werkt slaapmedicatie?

Slaapmedicatie helpt je cliënt niet aan een duurzaam betere nachtrust. Het verkort hooguit de tijd die nodig is om in te slapen en heeft veel ernstige bijwerkingen. Lees meer over slaapmedicatie in mijn blog: De volslagen onzin van slaappillen.

 

Lees blogs over slapen

Wil je op de hoogte blijven over nieuwe blogs of andere onderwerpen over beter slapen? Meld je dan aan voor de Slaapwaarde nieuwsbrief.

 

De volslagen onzin van slaappillen

De volslagen onzin van slaappillen

Ik ga (vegetarisch) gehakt maken van slaapmedicatie. Misschien maak ik er geen vrienden mee en ik realiseer me hoe hopeloos slaapgebrek je kan maken. Juist daarom vind ik het zo belangrijk om alle informatie die er is over slaappillen voor je op een rijtje te zetten....

Lees meer
Met stip op nummer één: slapen

Met stip op nummer één: slapen

Hoe hoog staat slapen op jouw prioriteitenlijst? De meeste redenen waarom mensen moeite hebben met slapen worden door hen zelf veroorzaakt. Slaap staat zelden hoog op het lijstje van belangrijke zaken. Misschien wordt het tijd dat we een goede nachtrust weer heilig...

Lees meer

Wil je meer weten over de workshop voor jou als professional? Neem contact met me op.