Bregje Hofstede dook in de slaapwetenschap. Ze groef steeds dieper naar de achterliggende oorzaken van onze slechte nachtrust. En die zijn anders dan je denkt.

Eerlijke blik

‘Slapeloosheid vraagt niet om de juiste kruidenthee, maar om een eerlijke blik op ons eigen leven. Iedereen kent ze wel, tips om beter te slapen: veel bewegen en ’s avonds geen koffie meer en ook geen blauw licht. Maar wat als dat niet helpt?’

Ervaringsdeskundig

De schrijver is tevens behoorlijk ervaringsdeskundig. Een kleine greep uit wat ze al heeft ingezet tegen het ongewenst wakker liggen: warme melk, uurtje lezen, warme douche, lavendelolie op het kussen, aftellen vanaf duizend, aftellen vanaf duizend in stappen van drie, cognitieve gedragstherapie, melatonine, magnesium, valeriaan, hop, kamille en jointjes roken uit een openstaand slaapkamerraam. 

Benadering van slaapproblemen

Slaap vatten geeft mij als slaapcoach een fikse aanmoediging om mijn benadering van slaap en slaapproblemen nog duidelijker en vaker te laten horen.

Goed slapen begint overdag.

Slaapproblemen kunnen het topje van de ijsberg vormen met onder het wateroppervlak een flinke massa ontevredenheid, zorgen, overtuigingen en belemmeringen. Daarom is er binnen mijn slaaptraining ruim aandacht voor zingeving en het leven naar je persoonlijke waarden.

Er bestaat geen Quick fix

Het is voor een slechte slaper niet het verwachte aanbod. Er is bijna altijd de illusie van een gouden tip en een Quick fix. De hoop is vooral gericht op een snelle oplossing die weinig moeite kost. Er bestaat geen snelle oplossing voor slaapproblemen. Als je duurzame verbetering zoekt van je slaapkwaliteit vraagt dat om verandering van je gedrag. En gedragsverandering vraagt oefening en tijd.

Tevreden over je leven?

Hoe tevreden ben jij met de invulling van je tijd overdag? Wat knaagt er al tijden aan je? Wat heb je nodig om je leven aan te passen zodat het strookt met wat jij belangrijk vindt?

‘Slaap werd een interesse, misschien wel een obsessie. Het was alsof ik was verlaten door een geliefde om wie ik nooit veel gemaald had – totdat hij vertrok, en ik moest vaststellen dat ik niet zonder kon. En hoe verleidelijk ik ook kirde, terug kwam hij niet.’

Kan je wel wat hulp gebruiken om je leven onder de loep te nemen en eventuele aanpassingen ook echt te doen? Een intake is gratis en vrijblijvend, neem contact met me en lees hier meer over de slaapcoaching.