‘De superslaapmachine’ is mijn boekentip voor kinderen. Het verhaal gaat over een avontuurlijke reis door de wereld van de slaap. Voor kinderen vanaf 4 jaar (voorlezen) en hun ouders een mooi en educatief boek dat ik graag aanraad.

De superslaapmachine is geschreven door kinderboekenauteur Jelmer Jepsen en slaapexpert Alexander van Daele. Speciaal voor kinderen die moeite hebben om in slaap te vallen of meer willen weten over slapen. Hoofdpersoon Tom kan al een paar dagen niet meer goed in slaap vallen. Zijn moeder – uitvinder- bouwt een machine om te ontdekken wat er aan de hand is. Tom beleeft een avontuur en komt zo meer te weten over de wereld van slaap.

Een boek vol kennis en tips over goed slapen

In De superslaapmachine lees je over je waarom we slapen, hoe dieren slapen, je biologische klok, wat er in de weg kan zitten van het slapen, de invloed van slecht slapen op je gevoelens, de verschillende slaapfases, dromen en nachtmerries. Alle onderwerpen zijn kort en in begrijpelijke taal omschreven. Deze auteurs schreven eerder ‘Nooit meer niet meer slapen’ voor volwassenen.

Mindfulnessoefening voor kinderen om beter te slapen

Aan het eind van het boek vind je een mindfulnessoefening die je samen met je kind kunt doen. Mindfulness leert je om gedachten voorbij te laten gaan zonder er iets van te vinden of iets mee te hoeven doen. Een mindfulnessoefening aan het eind van de dag helpt om het hoofd tot rust te laten komen. Zodat de overgang van de actie van de dag naar de rust van de nacht soepel kan verlopen.

De superslaapmachine: boekentip voor kinderen die (even) niet zo goed slapen

De superslaapmachine raad ik graag aan voor kinderen die even niet zo goed kunnen slapen. Het is fijn om iets mee naar huis te kunnen geven naast de afspraken in de praktijk voor slaapcoaching. Het boek moedigt nieuwsgierigheid aan: ‘hoe werkt het slapen bij mij?’ En dat is een mooie insteek bij slaapproblemen.

 

Ontvang De superslaapmachine bij een traject slaapcoaching voor kinderen

De superslaapmachine ontvang je als onderdeel van een kort traject slaapcoaching voor kinderen. Neem contact op voor meer info of plan meteen een gratis en vrijblijvende kennismaking voor een traject slaapcoaching voor kinderen. We bespreken dan welke vraag jij en je kind hebben over slaap en hoe ik hierbij kan helpen.