Heeft de overgang invloed op de kwaliteit van je nachtrust? Heeft iedere vrouw in de overgang daar last van? Kun je iets doen als je slechter slaapt tijdens de overgang? Er valt veel te zeggen en schrijven over slaap en de overgang.

Effect overgang op slaap

Voor Veertigplus mus schreef ik het gastblog is het waar dat je slechter slaapt in de overgang? over het effect van de overgang op je nachtrust. Veertigplus mus richt zich op vrouwen tussen de 35 en 65 jaar uit Nederland en België die graag geïnspireerd willen worden over hoe je gezond, fit en happy blijft. Het liefst op een makkelijke en zo natuurlijk mogelijke manier, zonder al te veel poespas.

Ik schreef natuurlijk ook over wat je kunt doen als je klachten ervaart. Wat je kunt doen om het risico op klachten te verkleinen. En bij wie je terecht kunt als je wat hulp of ondersteuning zoekt. Dus hup, duik er snel in!

Met dank aan Muriel voor de uitnodiging om een gastblog te schrijven. Waarschijnlijk komt er een vervolg op deze samenwerking, ik hou je op de hoogte! Laat het me weten als jij vragen hebt over slaap en de overgang, je bent zeker niet de enige.

Meer vertrouwen in een goede nachtrust

Slapen is net zo belangrijk als gezonde voeding en voldoende beweging. Het is daarom echt de moeite waard om hier tijd en aandacht aan te geven. Zodat je weer uitgerust wakker wordt, voldoende energie ervaart en overdag kunt doen wat je belangrijk vindt. Leer op een duurzame manier beter slapen in zes weken tijd. Iedereen kan (weer) beter leren slapen, jij dus ook. Dit ontdek je in je eigen tempo met de Online cursus Beter slapen. Een cursus boordevol direct toepasbare oefeningen, opdrachten, kennis, uitleg, video’s en audio. Met als resultaat meer vertrouwen in een goede nachtrust.

Gratis aan de slag met het verbeteren van je slaap? Schrijf je direct in voor mijn Slaapflow en leer hoe je meer vertrouwen krijgt in een goede nachtrust.

Beter slapen en de overgang in De Slaapgids

In ons boek De Slaapgids – Ontdek je eigen slaaproute hebben slaapcoach Geeke Barmentloo en ik nog meer geschreven over de invloed van hormonen op je nachtrust. Je bestelt De Slaapgids hier.

Wist je dat er een verschil is tussen je slaperig voelen en je moe voelen? En dat het handig is om dit onderscheid te weten omdat ze beiden om een andere aanpak vragen? Lees het in mijn blog Het verschil tussen slaperig en moe.

Ervaar je op je werk problemen door slaaptekort? Bespreek het met je werkgever. Overweeg je een coachtraject aan te vragen? Lees dan eerst deze tips over het aanvragen van een coachtraject bij je werkgever.

Zo goed mogelijk slapen tijdens de overgang, dat is wat ik je gun!

Afbeelding: Karolina Grabowska via Pexels.com